Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Ο ΔΥΣΣΕΒΗΣ κ. ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΙΤΣΙΛΛΙΔΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΤΤΕΙ ΤΗΝ ΝΕΟΒΑΡΛΑΑΜΙΚΗ ΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ «ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ»!

Εύχόμαστε νά λάμψει ἡ ἐν Χριστῷ ἀλήθεια μέ Συνοδική διαγνώμη!
Ο δυσσεβής κ. Ανδρέας Πιτσιλλίδης διακηρύττει την Νεοβαρλααμική αίρεση της «Λειτουργικής ανανέωσης»!
 
Αυτό είναι το κατάντημα της άκριτης και φαυλεπίφαυλης "σάτυρας" των media!Xλευάζουν, όντως, το Φραγκοπαπίστικο "μυστήριο" της "αδελφής Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας" των αιρετικών Οικουμενιστών,  εμμέσως πλήν σαφώς όμως, εμπαίζουν οι εικονιζόμενοι, το ορθόδοξο μυστήριο, ενώποιον χιλιάδων τηλεθεατών, οι οποίοι τηλεθεατές, δεν αντιλαμβάνονται τις ποικίλες ομοιότητες και διαφορές των ετερόδοξων θρησκευμάτων, μιάς και χρησιμοποιεί μάλιστα, ο εν λόγω  "σάτυρος" εκ δεξιών, το ιερόν και τίμιον ράσο της Ορθοδοξίας!
Ο "έτερος Καππαδόκης", έστω διά της φαιδρής ηλιθιο-σάτυρας,
ενέσπειρε και πάλιν τις αιρέσεις του, στις συνειδήσεις του λαού, που ζεί εν πλήρει άγνοια...!
Η δυσωδία, δεν υφίσταται μόνον στα οικονομικά και τα πολιτικά κατεστημένα, αλλά και στα τηλεοπτικά κανάλια και πάνελς των
προκατασκευασμένων "Junks-food"!!!
Καλή μας όρεξη!
Διαφορετικά, διαμαρτυρηθείτε και αντιδράστε με δυναμικό τρόπο...!
Εξαρχής να συγχαρούμεν και πάλιν, υιικά, την σεπτή Ιερά Σύνοδο της Κύπρου, που ανέλαβε αρμοδίως, με ειδική τριμελή Συνοδική επιτροπή, να εξετάσει, τις σωρηδόν κακόδοξες εκπομπές και αιρέσεις του κ. Ανδρέα Πιτσιλλίδη, καθότι σε κάθε εκπομπή που ομιλεί, ξεστομίζει δυστυχώς, ανοησίες, καθότι ανευρίσκουμεν πληθώρα ανήκουστων αποκλίσεων και διαστροφών, εις την Ορθόδοξο Πίστην, από τον εν λόγω μεμψίμοιρο θολοσοφιστή!

Η χθεσινή εκπομπή Πέμπτη (26.3.15) της δήθεν «ανοιχτής ΓΡΑΜΜΗΣ», είχε ως θέμα της: «Το ταξίδι της ψυχής μετά τον θάνατο. Μύθος ή πραγματικότητα ότι υπάρχει και περιπλανιέται. Τι σημαίνει μετεμψύχωση;»...!

Οι ανόητες μομφές περί τα «μεμονομένα πρόσωπα που θορυβούν» και τα άστοχα φληναφήματα και οι μπηχτές περί τινών «ακροδεξιών στοιχείων»... για όλους εμάς που προσπαθούμεν να ασκήσουμεν, μίαν λελογισμένη θεολογική κριτική, εξάπαντος, κατά των αιρετικών λεχθέντων του και όχι φυσικά, προς το τίμιο πρόσωπό του του κ. Α.Π., είναι εξώφθαλμα  λογικοφανή και κενοφανή «επιχειρήματα», τα οποία μας αφήνουν παγερά αδιάφορους· διότι εξάπαντος πηγάζουσιν εκ του κακίστου σοφιστικού συμπλέγματος της διανοίας του κ. συναδέλφου, δηλαδή είναι, άνευ ουσίας και σοβαρού περιεχομένου, είναι κατ΄ακρίβειαν ρυπογόνες και πλανερές λογοδιάρροιες, οι οποίες έχουσιν πρωταρχικό στόχο και σκοπό, να πλήξουσιν ανεπιτυχώς, την Δαβιδική σφενδόνη μας, δηλ. την έναρθρη και ρωμαλέα διαμαρτυρία μας, πράγμα απολύτως άτοπο και αφελές, εις το υψηλό επίπεδο των θεο-λογικών αντιρρήσεών μας!

Είναι φανερόν λοιπόν στους αναγνώστες μας, ότι εμείς, δεν ομιλούμεν από θέση ισότιμη και θέση ισχύως, καθότι δεν χρησιμοποιούμεν ισάξια και ισότιμα, τα πολυποίκιλα Μ.Μ.Ε., μιάς και για το συγκεκριμένο θέμα μας, ουδέποτε προσκληθήκαμεν, από όποιοδήποτε Μ.Μ.Ε., γιά να αντιπαρατάξουμεν και προφορικώς τα θεο-λογικά και εκκλησιο-λογικά επιχειρήματά μας, εις τα τόσα αθεολόγητα και όσα κακόδοξα νάματα του λογιοτατιστού κυρίου συναδέλφου! Και «φυσικά», είναι φανερό πλέον εδώ και μία δεκαετία τουλάχιστον, εις τον Κυπριακό λαό μας, πώς το μονοπώλειο, το θεολογικών γραμμάτων, φαίνεται ότι το κατέχουν, απόλυτα και μόνον, δύο άνθρωποι, και αυτοί είναι οι κακόδοξοι νεωτεριστές και Νεοβαρλααμιστές θεολόγοι: ο κ. Α. Πιτσιλλίδης και ο κ. Θ. Κυριακού!

Προσθέστε ωστόσο στην φαρέτρα σας φίλοι/ες, ότι η ηγεσία της Παγκυπρίου Ένωσης Ελλήνων Θεολόγων(Π.Ε.Ε.Θ.) έχει προσφέρει στην δημοσιογράφο, κυρία Γεωργία(Γωγώ) Αλεξανδρινού, μία λίστα με καμιά σαρανταριά ορθόδοξους θεολόγους, για να τους αξιοποιήσει η κυρία, αντικειμενικώς και αμερόληπτα, γιά να ακούγεται η γνώμη και η άποψη της Ορθοδόξου Θεολογίας της Εκκλησίας, αντί οι νεοεποχήτικες γνώμες ενός αιρετίζοντα θεολόγου, αλλ΄ως φαίνεται, η κ. δημοσιογραφίνα ποιεί την νύσσαν επί του θέματος...!

Επίσης, θά πρέπει και πάλιν να γίνει γνωστό και το άλλο, για να προβληματίσει σε βάθως, ότι παρόλες τις θεο-λογικά δομημένες, έναρθρες κριτικές μας, οι επιστήμονες της Φραγκοπαπίζουσας και Προτεσταντίζουσας «μετα-πατερικής θεολογίας», δεν φιλοτιμήθησαν στοιχειωδώς, να απαντήσουν γραπτώς, ούτε και σε μία κριτικήν μας...! Νομίζω, πώς ετούτο ειδικά το σημείο, ο κάθε σοβαρός επιστήμων, εις την εκάστοτε επιστήμη του, το αξιολογεί σαφώς αρνητικά, αναλόγως και κριτικώς των περιστάσεων, μιάς και υποδηλώνει βροντερώς, την ισχυράν ανεπάρκειαν εις το γράφειν και το διατυπώνειν ενάρθρως, τις εκάστοτες επιστημονικές θέσεις και γνώμεις των!

Αλήθεια, εάν όντως ήταν καθαροί στην θεολογία των, οι πιό πάνω συγκεκριμένοι κύριοι συνάδελφοι, γιατί δεν μας αποδεικνύουν, την ρωμαλεότητα των και γραπτώς, πέραν από τις προφορικές-τηλεοπτικές-μπαρουφολογίες των;!

Στα θρησκειολογικά σημεία τώρα, περί της μετεμψυχώσεως, ο κ. Πιτσιλλίδης, ολίγον σχετικά, τα πήγε σχεδόν καλά, μιάς και το παπαγαλίζειν ουκ έστιν φιλοσοφείν ή κριτική σκέψη!  

Μήπως όμως, για να γίνει καλώς και ορθοδόξως, το συγκεκριμένο «τηλε-κατηχητικό μάθημα», θα έπρεπε να αναφερθεί τουλάχιστον, τι λένε πρώτιστα οι θεοφόροι Πατέρες, για την ψυχή;!

Μελετούν όμως, οι σημερινοί ορθολογιστές ά-θεο-λόγοι του πτυχίου, τους θεηγόρους αγίους Πατέρες;

Στα περί της παρεμβάσεως τινός τηλεθεατού, προς εγκωμιασμό του προτεσταντόπληκτου «φωταδιστή»  Αδαμάντιου Κοραή να μας επιτρέψετε να σας παραθέσουμεν δύο παρελθοντικά κείμενα, ώστε να τα προβληματίσετε καλύτερον και βαθύτερον:
1. ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΟΡΙΣΘΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ “ΠΑΚΕΤΟ” ΚΑΙ Ο ΚΟΡΑΗΣ; http://apologitikaa.blogspot.com/2014/10/blog-post_8.html

2. Τόν Κοραησµό νά καταρσθε! http://apologitikaa.blogspot.com/2014/11/blog-post_4.html#
Εδήλωσε ωστόσο και πάλιν, ο κ. Πιτσιλλίδης, ότι με το Ισλάμ: «έχουμε ένα κοινό· τον Μονοθεϊσμό!». Θέλει να μας πεί δηλαδή, ότι ο Θεός των Οθωμανών Ισλαμιστών, ο Αλλάχ, είναι ο ίδιος και ο απαράλακτος με τον Τριαδικό Θεό της Ορθοδόξου Θεολογίας μας;(!!!) Αφού έχουμεν τότε, κοινήν και όμοιαν την θεότητα, αθεολόγητε κύριε συνάδελφε, για ποίο λόγο τότε, επί 400 χρόνια Οθωμανοκρατορίας, εξισλάμιζαν διά της βίας ολάκερα χωριά και πόλεις, ενώ κατέσφαζαν αβέρτα τους αντιστεκόμενους Ρωμιούς Νεομάρτυρες; Να το πάμε μήπως, και στα σημερινά σφαγιαστικά δεδομένα και ανθρωποφάγικα τερτίπια των «μονοθεϊστών» Μουλλάδων, ή δεν σας συμφέρει;

Εξάπαντος, το στρουθοκαμιλίζειν ούκ ανδρός σοφού.

Το Ισλάμ, λατρεύει έναν απρόσωπο θεό εν ονόματι Αλλάχ, καθώς και πιστεύει στα όρια της λατρείας, με φανατίζουσα-φονική μανία στον μετά τον Χριστόν, ψευδοπροφήτη Μωάμεθ! Ο Χριστιανισμός όμως, λατρεύει τον Θεάνθρωπο Χριστό, το δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδας, και τιμά τον Βαπτιστή και τον Τίμιο Πρόδρομο ως τον τελευταίο Προφήτη της Παλαιάς Διαθήκης και τόν πρώτο Προφήτη της Καινής εν Χριστώ εποχής και Διαθήκης! Οι Ισλαμιστές όμως, ως μία μεταγενέστερη αίρεσις του Ιουδαϊσμού και του αιρετικού Αρειανισμού, απορίπτουν την Θεανδρική φύση του Χριστού, καθότι τον αποδέχονται σχετικά, μόνον, ωσάν έναν κακορίζικο και κατώτερο προφήτη του Μωάμεθ, έναν κοινό αμαρτωλό άνθρωπο και απόστολο του θεού-Αλλάχ! Το επουσιώδη θεολογικό ερώτημα μας είναι: Όποιος απαξιώνει, ή και απορίπτει, τον Μονογενή Θεάνθρωπο Χριστό, μπορεί να έχει οντολογική και χαρισματική σχέση, με τον μόνο αληθινό Θεό Πατέρα ή και τον Θεό Άγιο Πνεύμα;

Άρα, ο τυχόν αποστρεφόμενος, την ενσάρκωση του Θεού Λόγου και Υιού του Θεού, του Θεανθρώπου Χριστού δηλαδή, αποστρέφεται και δεν δύναται να σχετιστεί και να γνωρίσει αληθώς και χαρισματικώς, τον μόνο Αληθινό και Τριαδικό Θεό! Έτσι λοιπόν παρ΄όλα αυτά και δι΄αυτά, στέκει ή όχι, το τραγελαφικό διαθρησκειακό συγκρητιστικό επιχείρημα του νεοκήρυκος κ. Α.Π., περί της κοινής «μονοθεϊστικής πίστης»;!

Πόσο χαίρουσιν άραγε, οι «ταρτάριοι δαίμονες» με τη σαχλεπίσαχλη θολο-θεολογία των media?

Στα περί της νεοεποχήτικης αιρέσεως, αλλά και της προ καιρού, διακηρυγμένης αιρέσεως, εκ των ιδίων νεόσοφων συναδέλφων μας, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Κύπρου, πέραν των τόσων άλλων κακοδοξιών που ευρήκαμεν, ας προσθέσει και την παρούσα αίρεση, του νεοεποχήτικου σατανόπνευστου  κινήματος της «Λειτουργικής ανανέωσης»!

Από πού προκύπτει, ότι το εωσφορικό νεοεποχήτικο κίνημα της «Λειτουργικής Αναγέννησης» είναι αίρεση;

Μελετήστε παρακαλούμεν πολύ, διεξοδικώς, την παρούσα εξειδικευμένη ορθόδοξη επιστημονική μελέτη, του Καθηγητού μας, για να καταλάβετε άπαξ και διαπαντώς, ποίος εμπαίζει την ιερά Θεολογία και την Ιερά Παράδοση των Ορθοδόξων Χριστιανών της νήσου Κύπρου: http://www.alopsis.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=859

Σύμφωνα με τα πιό πάνω, αλλά και με πάσαν την παρελθοντική αντιρρητική επιχειρηματολογία μας, είναι φανερόν, ότι τόσο ο κ. Ανδρέας Πιτσιλλίδης όσο και ο κ. Θεόδωρος Κυριακού, είναι κακόδοξοι επιστήμονες της Θεολογίας, πράγμα που τους καθιστά, εξόχως και άκρως επικίνδυνους, για την σωτηριολογική και αιώνια προοπτική των απλών Πιστών και ενεργών μελών της Εκκλησίας!

Απερίφραστα το δηλώνουμεν και θα το δηλώνουμεν, ότι είναι όντως, αιρετίζοντες θολόσοφοι θεολόγοι, διότι «νέαν κενοτομοντες τεκτονήσαντο πίστην», δηλ. με απλούστερα λόγια εξαπολύουν γυμνή τη κεφαλή, αιρέσεις και κακοδοξίες!!!

Είναι επίσης, Νεοβαρλααμιστές μεμψίμοιροι θεολόγοι, μιάς και ο Βαρλααμισμός, έχει καταδικασθεί ως αίρεση από την Ορθόδοξη Εκκλησία τον 14ο αι. μ.Χ. μιάς και «παραχαράττειν τό τς ληθείας Μυστήριον»!

Ο θεοφόρος και άγιος Πατήρ Ιωάννης ο Δαμασκηνός (*ΕΠΕ, 2, Άπαντα τα έργα, Δογματικά, σελ.6-435) μας ξεκαθαρίζει για τους διαχρονικά κακόδοξους θεολόγους, ότι είναι: «νεοκήρυκες και κενοί θεολόγοι... τς βεβήλου γνώσεως ραστές» οι οποίοι, με «τεθολωμένον νον διδάσκοντες» διότι, «ρευνον τό πς διαστρέψουν τά διάστροφα», καθότι «δικα καί πονηρά τν αρετικν τά στόματα»!

Εξάπαντος, έχουμεν απόλυτη εμπιστοσύνη στους σεπτούς Συνοδικούς, ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση, του αιρετίζοντα συναδέλφου θα πράξουσιν τα δέοντα, διότι το πλήρωμα της Εκκλησίας  σιγοβράζει (όχι οι διάφοροι άσχετοι, όχι οι άθεοι, αλλ΄ ούτε τα ΛΟΑΤ άτομα, που συμμαχούν ανιέρως με τον κ. Πιτσιλλίδη διότι τους χαϊδεύει ά-θεολογικώς και ηλιθίως τ΄αυτάκια των!) και αγανακτεί πολλάκις των ημερών, με το θλιβερό διασυρμό της Φιλοκάλου Ορθοδοξίας μας!

Ο «χρυσοῦς τέττιξ» της Εκκλησίας, ο Απόστολος Παύλος μας υπενθυμίζει εξάλλου, με εξαιρετική σαφήνεια καί με «θεῖον ἐκπυρσευθέντα ἔρωτα»: «προσχετε οὖν αυτος κα παντ τ ποιμνίῳ ν μς τ Πνεμα τ γιον θετο πισκπους, ποιμανειν τν κκλησαν το Κυρου κα Θεο, ν περιεποισατο δι το δου αματος. γ γρ οδα τοτο, τι εσελεσονται μετ τν φιξν μου λκοι βαρες ες μς μ φειδμενοι το ποιμνου· κα ξ μν ατν ναστσονται νδρες λαλοντες διεστραμμνα το ποσπν τος μαθητς πσω ατν. (Πράξεις των Αποστόλων 20, 28-30)»!

Φυσικά, για να καταφανεί, ότι δεν είναι μία απλά γνώμη ή και μία προφητεία, μόνον, του Αποστόλου Παύλου αλλά είναι μία κατ΄εξοχήν Προφητεία και ρηθέν του Κυρίου ημών Θεανθρώπου Χριστού, το οποίο προλέγει πρώτιστα και ο Ίδιος: «Προσέχετε δέ πό τν ψευδοπροφητν, οτινες ρχονται πρός μς ν νδύμασι προβάτων, σωθεν δέ εσι λύκοι ρπαγες. πό τν καρπν ατν πιγνώσεσθε ατούς... πν δένδρον μή ποιον καρπόν καλόν κκόπτεται καί ες πρ βάλλεται. (Κατά Ματθαίον 7,15-19)»!

Ευχόμαστε εκ βάθους καρδίας, η Ιερά Σύνοδος, να εκκόψει και να αποκόψει διαπαντώς, δια της Ιεροκανονικής και Συνοδικής οδού: «πν δένδρον μή ποιον καρπόν καλόν», διαφορετικά, θα θερίσουμεν τις «Πιτσιλλίδιες θύελλες» των «τραγέλαφων μυθοπλασιών» του...!

Ανδρέα μου, τα κροκοδείλια δάκρυα που έχυσες σε δύο ειδικά σημεία, στην εν λόγω «δακρύβρεκτη εκπομπή», είναι φανερόν, ότι πρόκειται γιά δυσώδη στάκτη στα μάτια των εύπιστων και αδαών τηλεθεατών, για να αλλιεύσεις πολλαπλάσιους αφελείς οπαδούς και μελλοντικούς ψηφοφόρους! Διακόνημα όμως, ημών των θεολογούντων, είναι να αλλιεύουμεν ιεραποστολικώς και όχι Αριστοτελικώς, ή και σοφιστικώς, τους ανθρώπους, ίνα γίνουν θερμοί οπαδοί και ζηλωτές του Θεανθρώπου και όχι να τους στρέφουμεν με φαυλεπίφαυλα μεθοδολογήματα και επικοινωνιακά τεχνάσμα, των ανεγκέφαλων μασονοκρατούμενων media, στα δικά μας εμπαθή και τρεπτά πρόσωπα! Εμείς, ποιοί είμαστε;


Εν κατακλείδι, σου ευχόμαστε ακόμα μία φορά, να σε κερδίσει η πολιτική ή και η σάτυρα, μιάς και είσαι άριστος  και στους δύο τομείς, καθότι γνωρίζεις καλώς, δυστυχώς, να εξευτελίζεις, το ιερόν και τίμιο πρόσωπό σου.

Π.Π.Ν.




* Το εν λόγω Πατερικό σύγγραμμα, του μεγίστου Δογματολόγου και αγίου Πατέρα της Εκκλησίας Αγίου Ι. Δαμασκηνού, μιάς και σίγουρα θα το έχει έντονη απορία, ο κ Πιτσιλλίδης,  διότι αρέσκεται ενθουσιωδώς, στα άκριτα όρια του παράλογου θυμού, στα περιτυλίγματα και όχι στην ουσία και στο περιεχόμενο της Ορθοδόξου διδασκαλίας· είναι χρώματος βιολετί, με επίχρυση σφραγίδα την μορφή ενός αγίου και επίχρυσα γράμματα στο εξώφυλλο, ενώ το προμυθεύθηκα προσωπικώς, εκ του εκδοτικού οίκου της ΕΠΕ, εκδόσεις: « Το Βυζάντιον» εις την Θεσσαλονίκη. Όλα αυτά τα γράφουμεν, για να χαριτολογήσουμεν και ολίγον, με  την περιρέουσα εξάπαντος «βλαμένη ανευλάβεια» του κ. συναδέλφου, ο οποίος αρέσκεται ιδιαιτέρως, να προσβάλλει, να εκθέτει και να υποτιμά, με φαιδρώτατο και ανόητο τρόπο, τους ευστοχότατους παρεμβαίνοντας κυρίους/ές τηλεθεατάς/τριας που του ασκούσιν δριμυτάτην  κριτικήν με απαρασάλευτα και ακλόνητα επιχειρήματα! Εύγε στους έχοντας κριτικήν σκέψην! Συνεχίστε να τον «στριμώχνετε» κριτικά και δημοσίως έμπροσθεν των Μ.Μ.Ε., Πατέρες, μητέρες και αδελφοί/ές μας, μιάς και ο ιερός Ιωάννης ο Χρυσόστομος, μας εντέλει ανυπερθέτως: «τα δημοσίως λεχθέντα, δημοσίως και να ελέγχονται»! «Στώμεν Καλώς» λοιπόν, διά στόματος των Ασωματών Αρχαγγέλων!!!



 -Η τραγέλαφως στο μεγαλείο της!!!
-Άνθρωποι των media, που αδυνατούσιν να ξεχωρίσουν σε φωτογραφία την Ιερά Σύνοδο της Κύπρου εκ της Ιεράς Συνόδου της Ελλάδος, εμπαίζουσιν με το πιό πάνω "σατυρικό φώτο-βίντεο" την Σύνοδο της Κύπρου, ενώ η συγκεκριμένη φωτογραφία με τους αγίους Συνοδικούς είναι, εκ της Ιεράς Συνόδου εν Ελλάδι!
-Μήπως, θα πρέπει να παρέμβει νομικώς η εν Ελλάδι Ιερά Σύνοδος, για τον ηλίθιο και συκοφαντικό εμπαιγμό Της, εκ των "σατύρων" του τηλεοπτικού σταθμού "ΣΙΓΜΑ";

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου